Залужний і Єрмак обговорили співпрацю з радником прем’єра Британії

Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак і головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний провели телефонну розмову з радником Прем’єр-міністра Великої Британії з питань національної безпеки Тімоті Барроу.

Як повідомляє пресслужба Офісу Президента України, це відбулося під час телефонної розмови головнокомандувача ЗСУ, керівника ОПУ Андрія Єрмака та радника з питань нацбезпеки прем’єр-міністра Великої Британії, передає Укрінформ.

Зазначається, що керівник ОПУ високо оцінив перші телефонні переговори Президента України Володимира Зеленського та Прем’єр-міністра Великої Британії Ріші Сунака, які відбулися напередодні. Він зазначив, що під час цієї розмови було підтверджено курс Великої Британії на підтримку України та продовження двосторонньої співпраці.

Керівник Офісу Президента України наголосив на абсурдності заяв російського керівництва щодо нібито намірів України створити "брудну бомбу". У цьому контексті Єрмак зазначив, що Українська держава відкрита для візиту експертів МАГАТЕ, які зможуть засвідчити безпідставність таких звинувачень.

Керівник ОПУ також відзначив важливість проведення онлайн-саміту у форматі "НАТО + Україна".

Він висловив подяку Великій Британії, яка надає значну політичну й оборонну підтримку Україні, та відзначив системну координацію зусиль сторін у широкому колі питань.

Читайте також: Єрмак: Сучасні системи ППО для України - це щит Європи

Водночас головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний поінформував співрозмовника про оперативну ситуацію на фронті та подякував британським партнерам за допомогу українським захисникам під час протистояння російській агресії.

Як повідомляв Укрінформ, король Великої Британії Чарльз 25 жовтня офіційно затвердив Ріші Сунак на посаді прем'єр-міністра країни.

Фото: ОП