Японія засудила російські ракетні напади на Україну та ядерний шантаж

Японія засуджує російські ракетні напади на цивільну інфраструктуру та людей у різних частинах України так само як і ядерний шантаж.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це прем’єр-міністр Японії Фуміо Кісіда сказав у вівторок у Берліні на Міжнародній конференції експертів з відновлення України, що відбувається під егідою Німецького головування G7 та Європейської комісії.

“Японія засуджує російські ракетні напади на цивільну інфраструктуру, на людей у різних частинах України, так само як і ядерний шантаж. І це не можна виправдати нічим. Дуже важливо, щоб ми всі разом підтримували Україну, а також підтримували санкції проти росії”, - наголосив він.

Читайте також: Відбудова України потребує €350 мільярдів та міжнародної координації – фон дер Ляєн

Кісіда зазначив, що всі країни, які братимуть участь, та інституції, які будуть залучені, повинні мати загальну спільну концепцію: “Це має бути прозорий і справедливий процес, який враховуватиме всі міжнародні правила”.

А ще запевнив, що разом із допомогою біженцям, медичній інфраструктурі та допомогою продовольством Японія підтримує український уряд у підготовці до зими. Зокрема, надає прилади для опалення, генератори.

Прем’єр-міністр Японії також зазначив, що Японія готова поділитися своїм досвідом, який отримала після руйнівного землетрусу 2011 року. І наголосив, що Японія й надалі підтримуватиме Україну.

Читайте також: Прем’єр Японії: Підтримка від України у питанні Північних територій – важлива

“Наступного року Японія головуватиме у G7, і ми хочемо зробити свій внесок у швидке відновлення миру та відновлення України. Японія робитиме все, що залежить від неї, щоб позитивно вплинути на цей процес”, - сказав він.

Як повідомлялося, 25 жовтня у Берліні відбувається Міжнародна конференція експертів з відновлення України, яка залучила найкращих фахівців з усього світу. Ці експерти мають представити стратегію повоєнної відбудови України, яка стане основою для конкретних програм з реконструкції та відновлення України за участю міжнародного співтовариства.