США зреагували на «воєнний стан» від рф на тимчасово окупованих територіях України

Оновлено

Своїми указами про введення «воєнного стану» в тимчасово окупованих областях України путін намагається закріпитися на цих територіях, де ніхто з місцевого населення не хоче бачити росію.

З такою заявою виступив у середу під час брифінгу в Вашингтоні заступник речника Держдепартаменту США Ведан Пател, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Нікого не дивує, що росія вдається до відчайдушної тактики, аби спробувати встановити контроль у цих областях. Правда полягає в тому, що росія нікому не потрібна в цих регіонах, і народ України відкидає незаконне вторгнення рф та силове захоплення української території»,- наголосив представник Держдепартаменту США.

Читайте також: Воєнний стан на окупованих територіях: що означає рішення путіна?

За його словами, незалежно від того, що кремль заявляє, «Крим, Донецьк, Херсон, Луганськ і Запоріжжя є українською суверенною територією, і будь-які претензії росії на ці території є нелегітимними».

Представник зовнішньополітичного відомства США наголосив, що росіяни не мають жодної юрисдикції над цими територіями.

«Це українська земля, і росія своїми протиправними діями грубо порушила український суверенітет і територіальну цілісність, а також порушила статут ООН», - заявив представник Держдепартаменту США.

Читайте також: «Воєнний стан» на тимчасово окупованих територіях є підготовкою до депортації населення – Данілов

Як повідомляв Укрінформ,19 жовтня кремлівський лідер путін підписав указ про воєнний стан на тимчасово окупованих територіях України - маріонеткових «днр» і «лнр», а також загарбаних російською армією частинах Херсонської і Запорізької областей.