Денисенко – про «воєнний стан» путіна: він стравлює оточення через дистанціювання від війни

президент рф володимир путін разом з оголошенням воєнного стану несподівано підняв мера москви сергія собяніна до статусу “відповідального за регіони разом з адміністрацією президента”, - таким чином путін замазує в кров всіх тих, хто належав до так званої “партії мовчання”.

Про це у Фейсбуці заявив радник міністра внутрішніх справ України, виконавчий директор Українського інституту майбутнього Вадим Денисенко, передає Укрінформ.

“Разом з воєнним станом путін несподівано підняв мера москви до статусу «відповідального за регіони разом з адміністрацією президента». Так він замазує в кров всіх тих, хто належав до так званої партії мовчання. І паралельно створює напругу по лінії собянін-кірєнко”, - уточнив він.

Радник міністра вважає, що путін починає провокувати конфлікти в оточенні за участю тих, хто намагався дистанціюватися від війни і набирає політичної ваги.

Окремо Денисенко зазначив, що цей путінський указ дає можливість з четверга на загарбаних рф територіях, окрім Криму, забирати всіх чоловіків в армію. “Не просто хапати на вулицях, а вриватися в будинки. Евакуація потрібна для того, щоб спростити виявлення чоловіків”, - переконаний експерт.

Виконавчий директор Українського інституту майбутнього заявив, що цей указ ділить росію на чотири зони з різним ступенем готовності до бойових дій.

“Це потрібно для того, щоб в будь-який момент перевести будь-яку територію в воєнний стан і там продовжити мобілізацію”, - уточнив він.

Читайте також: «Воєнний стан» путіна нічого не змінює для України, деокупація територій триватиме - Подоляк

Як повідомлялося, президент рф володимир путін підписав указ про так званий воєнний стан на тимчасово загарбаних територіях України - маріонеткових “днр” і “лнр” та частинах Херсонської і Запорізької областей.

Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк заявив, що "воєнний стан" путіна на тимчасово захоплених територіях нічого не змінює для України, звільнення цих територій від росіян продовжуватиметься.