МЗС Румунії засудило російські атаки на Київ

Міністр закордонних справ Румунії Богдан Ауреску засудив чергові російські атаки на Україну.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Agerpres.

«Сьогодні я повторю той факт, що Румунія засуджує нещодавню ескалацію конфлікту в Україні росією, особливо через ракетні атаки минулого понеділка, а також сьогодні в центрі Києва та в інших містах України», – сказав Ауреску перед зустріччю міністрів закордонних справ країн-членів ЄС, яка проходить у Люксембурзі.

Глава зовнішньополітичного відомства Румунії також розповів, що сьогодні вранці був на зв'язку зі співробітниками посольства Румунії в Україні, оскільки деякі вибухи пролунали неподалік дипломатичного представництва у Києві - на відстані 1-1,5 км.

“Однак персонал у безпеці, і ми уважно стежимо за розвитком подій. Ці атаки є грубим порушенням міжнародного гуманітарного права, яке суворо забороняє будь-який напад на цивільні об’єкти та цивільних осіб», - наголосив він.

Ауреску також зазначив, що під час зустрічі зі своїми колегами з країн ЄС підтримає останній пакет санкцій, ухвалений Європейським Союзом проти росії, останній транш Європейського фонду миру для підтримки України та запуск місії ЄС з підготовки української армії.

«Румунія продовжить підтримувати Україну. Це багатовимірна підтримка», – заявив він.

Міністр закордонних справ Румунії також підкреслив, що росія стає все більш ізольованою державою.

«Остання резолюція Генасамблеї ООН була прийнята переважною більшістю голосів. Також результати виборів у рамках конференції Міжнародного союзу електрозв’язку, яка відбулася в Бухаресті, довели, що росія перебуває в ізоляції», – сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, внаслідок сьогоднішньої атаки дронів-камікадзе на столицю України загинули чотири людини.