Міністри G7 обговорять план протидії медіаагресії рф - Ткаченко

Фото

Зустріч міністрів G7 із протидії російській агресії в інформаційній сфері скличуть найближчими тижнями.

Про результати переговорів зі своєю колегою з Німеччини міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко повідомив в Телеграмі, передає Укрінформ.

"На зустрічі з міністеркою ФРН з питань культури та медіа Клаудією Рот обговорили термінові потреби України, а саме - зустріч міністрів G7, яку треба скликати найближчим часом, щоб опрацювати конкретний план допомоги Україні, включаючи протидію російській агресії в інформаційній сфері", - написав він.

Читайте також: Ткаченко закликав цивілізований світ відмовитися від російської культури та її діячів

Ткаченко підкреслив, що під час розмови з Рот також було порушено питання інформаційного "Рамштайну" й санкцій проти росії в культурній та медійній сферах. Водночас за словами міністра, під час зустрічі порушили питання про створення фонду для допомоги українським медіа та культурним діячам, які працюють в Україні, а також збереження культурної спадщини України, зокрема, під час зимового періоду.

"Більше нікому не треба доводити, що росія воює проти української культури та ідентичності. Наші партнери це розуміють", - підкреслив він.

Читайте також: У Києві кілька культурних центрів зазнали ушкоджень – Ткаченко

Як повідомлялося, міністр культури та інформполітики Олександр Ткаченко вкотре закликав цивілізований світ відмовитися від російської культури та її діячів, поширивши відповідне звернення МКІП.