Президент Латвії закликав надати Україні зброю, необхідну для прискорення поразки рф

У Ризі 10 жовтня відбулася зустріч Президента Латвії Егілса Левітса з послом України Олександром Міщенком, під час якої український дипломат поінформував про масові терористичні атаки росії проти мирного населення, а лідер Латвії наголосив на незмінності підтримки України.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Фейсбук Міщенка.

Президент Левітс підкреслив, що Латвія продовжить надання всебічної допомоги Україні, в першу чергу – військової, для здобуття повної перемоги над агресором. Також Латвія закликає міжнародну спільноту надавати Україні необхідну зброю для прискорення військової поразки росії.

Крім того, латвійська сторона допомагає Україні у створенні спеціального міжнародного трибуналу за злочини, скоєні путінським режимом під час агресії.

На зустрічі посол наголосив, що жахливі напади на Київ, Львів, Дніпро, Запоріжжя та інші українські міста є свідченням агонії путінського режиму, який намагається залякати українців і світову спільноту, змусити їх шукати компроміси з кремлем. Україна ніколи не піддасться на провокації путінського режиму. Єдині переговори можливі в контексті капітуляції росії і обговорення умов виплати репарацій Україні.

Читайте також: Глава МЗС Латвії закликав до збільшення поставок зброї Україні після обстрілів Києва

Під час зустрічі посол Міщенко подякував главі Латвії, уряду Латвії та латвійському народу за принципову і незмінну підтримку України.

Слід зазначити, що Латвія – друга країна у світі, яка визнала росію державою-спонсором тероризму.

Як повідомляв Укрінформ, уранці 10 жовтня російські війська здійснили масовані обстріли території України.