Грузія ніколи не визнає російські псевдореферендуми в України

Заява

Міністерство закордонних справ Грузії засудило проведені росією псевдореферендуми та спробу незаконної анексії захоплених територій України.

Заяву оприлюднено на сайті грузинського зовнішньополітичного відомства, повідомляє Укрінформ.

“Міністерство закордонних справ Грузії рішуче засуджує псевдореферендуми, проведені рф на території України, та незаконну анексію цих територій, що є явним актом насильницької зміни міжнародно визнаних кордонів України”, - йдеться у повідомленні.

У МЗС наголосили, що цією черговою протиправною дією рф укотре були грубо порушені основоположні принципи міжнародного права, які захищають територіальну цілісність і суверенітет усіх держав.

Читайте також: Туреччина не визнає незаконної анексії росією чотирьох областей України

“Грузія, яка вже пройшла через досвід насильницької зміни міжнародно визнаних кордонів, ніколи не визнає так звані незаконні "референдуми", проведені в регіонах України, і підтверджує свою тверду та непохитну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах”, - йдеться у заяві зовнішньополітичного відомства.

Як повідомляв Укрінформ, 30 вересня в кремлі відбулася церемонія «прийняття до складу росії» маріонеткових утворень «днр» та «лнр», а також загарбаних армією рф територій Херсонської та Запорізької областей України.