Стефанчук назвав три основні складники перемоги України

Фото

Перемога України включає в себе три основні складники: виграш на полі бою, вирок для росії у міжнародних судах і відбудова України.

На цьому Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук наголосив під час виступу на ІХ Всеукраїнському форумі місцевого самоврядування у Львові, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Коли я спілкуюся зі спікерами західних парламентів, вони задають два питання: чим вам допомогти? А друге – що ви вкладаєте в поняття "перемога"? Я говорю, що для мене перемога складається із трьох складових: перемога на фронті, визнання російської федерації агресором у міжнародних інституціях і отримання справедливого вироку, і третє – це відбудова України. Це компенсації Україні за ті страждання, які вона понесла», - сказав Стефанчук.

Він також зазначив, що для цього дуже важливо саме для місцевого самоврядування обговорити і зробити путівну карту, як в державі буде відбуватися саме третя складова перемоги – відновлення України.

«На законодавчому рівні маємо закріпити методику відшкодування завданих збитків; закріпити пріоритизацію бюджетного фінансування у частині відновлення; визначити питання співпраці між регіонами України й інших країн, тому що багато європейських країн уже зараз виявили бажання підтримувати окремі міста України. І напрацьовувати ці документи ми маємо спільно з органами місцевого самоврядування. І я всім говорю, що після нашої перемоги ми мусимо показати історію успіху України», - додав голова Верховної Ради.

Читайте також: Стефанчук відповів на заяви та погрози путіна: Український народ не злякати й не зламати

У Львові 22 вересня відбувається ІХ Всеукраїнський форум місцевого самоврядування, на який зібралися очільники міст та керівники громад.

Форум місцевого самоврядування у Львові / Фото: Альони Ніколаєвич. Укрінформ

В програмі цьогорічного форуму передбачені панельні дискусії про фінансування та економічний розвиток громад, роль агломерацій в умовах війни і повоєнної відбудови. Тема №1 - енергетична безпека України. Відтак представники влади та профільні експерти шукатимуть ефективні механізми, як підготуватися до всіх можливих сценаріїв опалювального сезону.