Фон дер Ляєн радить всім країнам Євросоюзу сприяти наданню військової техніки Україні

Президентка Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн рекомендує всім країнам-членам Євросоюзу сприяти наданню Україні військової техніки, яку вона потребує для захисту себе.

Про це заявила президентка Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн на спільній з Президентом України Володимиром Зеленським зустрічі з представниками ЗМІ в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми всі поділяємо однаковий підхід, що абсолютно життєво необхідним є підтримка України потрібною їй військовою технікою, аби захищати себе, і вони довели, що здатні на це, якщо добре екіпіровані. Тож це загальна рекомендація всім країнам-членам (сприяти наданню Україні військової техніки - ред.)», - сказала фон дер Ляєн.

Читайте також: Зеленський обговорив із фон дер Ляєн постачання електрики в ЄС

Президентка Єврокомісії зауважила, що Євросоюз, який сам не володіє якоюсь військовою технікою, сприяє цьому процесу за допомогою фінансування Європейського механізму з підтримки миру.

Як повідомлялося, президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн прибула з візитом до української столиці у четвер, 15 вересня.

Учора очільниця Єврокомісії заявила, що відвідає Київ для обговорення з Президентом Зеленським участі України у спільному ринку ЄС.