Кулеба радить партнерам уважно аналізувати, чому рф посилає сигнали про переговори

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба радить міжнародним партнерам уважно аналізувати, чому росія посилає сигнали про начебто готовність до перемовин з Україною, і якими при цьому є її реальні цілі.

Про це глава МЗС заявив у інтерв’ю «РБК-Україна», передає Укрінформ.

За словами глави української дипломатії, росіяни з певною періодичністю згадують слово "переговори", але щоразу йдеться про виконання її вимог. У цьому контексті він констатував, що цілі росії наразі залишаються незмінними – вона хоче повної поразки України, тобто жодні перемовини наразі виключені.

«В той момент, коли росія надасть серйозний сигнал про готовність до переговорів, перше, що потрібно буде зробити не нам, а насамперед деяким нашим партнерам, це дуже уважно проаналізувати, чому цей сигнал надійшов», - сказав Кулеба.

Він додав, що, на думку української сторони, росія проявить серйозну зацікавленість в реальних переговорах у той момент, коли усвідомить і змириться з тим фактом, що її позиції максимально ослабли, вона не може втримати навіть те, що захопила, їй потрібно буде різко стабілізувати ситуацію.

«Але тоді постає логічне питання: якщо на цей момент ми перебуватимемо в успішному наступі і будемо звільняти свої території, то чому нам потрібно про щось домовлятися з агресором?», - зауважив міністр.

Читайте також: На трюк росії з переговорами вже ніхто не купується – Кулеба

Очільник МЗС підкреслив, що наша кінцева мета –звільнення наших територій.

«Ми з ними воюємо не заради того, щоб сісти і десь домовитися про те, що вони тут залишаються. Нам не потрібні другі чи треті мінські домовленості, чергові нормандські формати і Тристоронні контактні групи, ми вже це пройшли, дякуємо, нам вистачило», - резюмував Кулеба.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ росії сергій лавров 11 вересня сказав, що москва не відмовляється від переговорів з Україною.

Президент Володимир Зеленський заявив, що будь-які перемовини з російською федерацією будуть можливими тільки після повного звільнення нею всіх окупованих українських територій.

Фото: Офіс президента