Потрібен восьмий пакет санкцій проти рф - Зеленський

Відео

Після ракетних ударів по українській енергетичній інфраструктурі треба визнати росію державою-терористом та посилити санкції проти неї. 

Про це Володимир Зеленський сказав у відеозверненні, передає Укрінформ.

"Вчора й сьогодні російська армія завдала ударів по українській енергетичній інфраструктурі. Сотні тисяч українців опинились у темряві – без електрики. Будинки, лікарні, школи, комунальна інфраструктура... російські ракети влучили саме в ті обʼєкти, які взагалі не мають жодного стосунку до інфраструктури Збройних Сил нашої держави", - заявив Президент.

За його словами, це ознака відчаю тих, хто придумав цю війну. Так вони реагують на розгром російських сил у Харківській області. Вони нічого не можуть зробити з нашими героями на полі бою, тому росія спрямовує свої підлі удари проти цивільної інфраструктури.

З іншого боку, зауважив глава держави, росія намагається завадити Україні спрямувати можливості так, щоб стабілізувати ситуацію у Європі. "Наш експорт електрики – це те, чого росія зараз дуже боїться. Бо ми можемо зламати російські плани зі спустошення кишень європейців цієї зими через шалені енергетичні ціни… Маємо ще посилити нашу співпрацю, щоб подолати російський терор", - указав Зеленський.

Читайте також: Президент: Маємо ще посилити співпрацю з партнерами, щоб подолати російський терор

Для цього, на переконання глави держави, треба визнати росію державою-терористом та посилити на неї тиск – потрібен восьмий санкційний пакет ЄС.

Окрім того, додав Президент, слід збільшити допомогу Україні, передусім прискорити надання систем ППО.