Мета тиску на рф полягає в тому, щоби досягти її стратегічної поразки - Держдеп

Мета Сполучених Штатів полягає не в тому, щоби повісити на росію той чи інший негативний «ярлик», а добитися її остаточної стратегічної поразки й примусити завершити війну, яку вона розв’язала проти України.

Таку відповідь на запитання Укрінформу щодо перспектив визнання рф країною-спонсором тероризму озвучив голова Офісу з питань координації санкцій Держдепартаменту США посол Джим О’Браєн.

«Усі «ярлики», про які говорять, відволікають від суті, а саме: росія в результаті вийде з цієї війни, зазнавши стратегічної поразки – і над цим ми працюємо за допомогою наших санкцій»,- зауважив високопоставлений представник Держдепу.

Читайте також: Санкції проти росії працюють, як би путін це не заперечував – Держдеп

Він підкреслив, що адміністрація США «завжди контактує з Конгресом і українськими партнерами, щоби побачити, який наступний крок буде доцільним».

Як повідомляв Укрінформ, раніше цього тижня президент США Джо Байден висловив позицію, що не вважає необхідним зараз визнавати росію країною-спонсором тероризму. Пізніше Білий дім пояснив, що цей інструмент «не є найефективнішим чи найпотужнішим кроком», аби притягти рф до відповідальності, оскільки матиме потенційні побічні ефекти для союзників і партнерів, у тому числі для України.

Читайте також: Прем’єр Польщі: росія робить гарну міну при поганій грі - санкції треба посилювати

Водночас в адміністрації США запевнили, що вже запровадили достатньо суворі обмеження проти росії та мають намір продовжувати цей курс.