Президент Литви вручив Зеленському орден

Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак зустрівся з Президентом Литви Гітанасом Науседою, де подякував йому за підтримку Саміту перших леді та джентльменів, який відбувся у Києві.

Про це Єрмак написав у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Сьогодні був радий зустрітися у Києві з президентом Литви Гітанасом Науседою. Литва - наш друг та союзник. Країна, яка допомагає українцям у протистоянні з росією, збирає гроші на Bayraktar, відмовляється від російських енергоресурсів та запроваджує санкції. Гітанас Науседа приїхав до столиці у День державності України, щоб привітати Президента Володимира Зеленського та наш народ", - написав Єрмак.

Він зазначив, що у Верховній Раді Науседа вручив Зеленському вищу нагороди Литви - Орден Вітовта Великого.

Єрмак також подякував Науседі за підтримку Саміту перших леді та джентльменів, та за приїзд першої леді Литви Діани Науседене у Київ на цей Саміт.

Читайте також: Науседа сказав, скільки часу знадобиться ФРН, аби отримати «щеплення від москви»

"Попереду в нас ще багато важливих викликів. Друзі - це коли разом у складні та добрі часи. Наша перемога над росією буде спільною", - додав Єрмак.

Як повідомлялося, другий Саміт перших леді та джентльменів відбувся 23 липня з ініціативи першої леді України Олени Зеленської. Головною метою проведення заходу стало обговорення повоєнного майбутнього України та світу, а також збір коштів на автомобілі швидкої медичної допомоги для України. Збір триває та здійснюється через фандрейзингову платформу United24.