Брінк закликала притягти рф до відповідальності після обстрілу Одеського порту

Посол США в Україні Бріджит Брінк назвала неприпустимим ракетний удар по порту міста Одеси менш як за добу після підписання угоди про вивезення зерна і закликала притягнути росію до відповідальності.

Про це Брінк заявила у Твітері, передає Укрінформ.

«Неприпустимо. Росія завдала удару по порту міста Одеси менш ніж через 24 години після підписання угоди про дозвіл експортних поставок сільськогосподарської продукції. Кремль продовжує використовувати їжу як зброю. Росія має бути притягнута до відповідальності», - написала посол США.

Як повідомляв Укрінформ, російські загарбникиатакували Одеський морський торговий порт крилатими ракетами типу «Калібр». Дві ракети збиті силами протиповітряної оборони. Дві влучили в об'єкти інфраструктури порту.

Читайте також: МЗС: Ракетний обстріл порту Одеси – це плювок путіна в обличчя Гуттерішу та Ердогану

Нагадаємо, у Стамбулі за результатами чотиристоронньої зустрічі України, Туреччини, ООН та росії 22 липня було підписано угоду, за якою буде здійснюватися вивезення зерна та іншого продовольства з портів України.

Підписано дві дзеркальні угоди у тристоронньому форматі. Підпис від України поставив міністр інфраструктури Олександр Кубраков, від ООН - генеральний секретар Антоніу Гутерріш, від Туреччини - міністр оборони Хулусі Акар.

У такому ж форматі від росії угоду підписав міністр оборони рф сергій шойгу.

Фото: СБУ