Ткаченко пропонує скликати «інформаційний Рамштайн»

Для протидії російській дезінформації та пропаганді необхідно об’єднувати зусилля всіх цивілізованих країн.

На цьому наголосив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко в ефірі загальнонаціонального телемарафону, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Глава МКІП зазначив, що звертається до європейських та американських колег із пропозицією скликати так званий «інформаційний Рамштайн» для об‘єднання зусиль у протидії російській дезінформації та пропаганді.

«Ми створили на третій тиждень війни російськомовний канал «FREEДОМ», який користується суттєвою увагою в Ютубі в росії. Ми бачимо це не тільки по цифрах, а й через кібератаки на Ютуб-канали FREEДОМ, що це не просто правильний крок, а й дуже вчасний. У цьому сенсі ми маємо підтримку наших західних партнерів, які прекрасно розуміють, що для того, аби протидіяти величезній машині пропаганди росії, потрібно об‘єднувати зусилля всіх цивілізованих країн», – сказав Ткаченко.

Читайте також: Ткаченко назвав суму втрат через війну у культурній сфері

Як повідомлялося, в Україні з 24 лютого триває повномасштабна російська агресія.

За підтримки Президента Володимира Зеленського, Міністерства культури та інформаційної політики, Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, медіагрупи «Медіа Група Україна», «StarLightMedia», «1+1 media», «InterMediaGroup» канал «Рада» і державна «Мультимедійна платформа іномовлення України» було запущено спільний телевізійний проєкт «FREEДОМ». Його метою є створення інформаційного продукту, розрахованого на російськомовну аудиторію у воєнний період, зокрема на російські окупаційні війська.

Трансляція відбувається на державному телеканалі UATV у режимі 24/7, програмне наповнення каналу складатимуть оригінальні програми виробництва медіагруп.