Суд арештував майно депутата-колаборанта Ковальова

Суд арештував майно народного депутата Олексія Ковальова для його подальшої конфіскації на користь держави.

Як повідомляв Укрінформ, про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

Зокрема арештовані частки фігуранта в статутних капіталах трьох юридичних осіб, а також його банківські рахунки. Загальна вартість корпоративних прав становить понад 4,7 млн грн.

«Однією з юридичних осіб, 100% статутного капіталу якої арештовано, є ТОВ «ТРК «Інтеррадіо» - український інформаційно-розважальний телеканал «4 канал», - зауважили в ДБР.

У бюро нагадали, що у квітні 2022 року відкрили кримінальне провадження щодо Ковальова, який після повномасштабного вторгнення російської федерації перебуває на тимчасово захопленій території Херсонської області і допомагає російським військам. У ході розслідування встановлено, що на початку липня Ковальов обійняв посаду так званого заступника голови у незаконно створеному росіянами «уряді Херсонської області».

8 червня на своїй сторінці у соціальній мережі Ковальов розмістив публікацію про нібито інтеграцію до росії частини України з метою здійснення впливу на громадськість та маніпуляцію свідомістю.

6 липня генеральний прокурор Ірина Венедіктова на підставі зібраних ДБР доказів повідомила Ковальоьову про підозру.

15 липня Ковальову заочно обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави.

Дії підозрюваного кваліфіковані за ч. 2 ст. 111 (державна зрада в умовах воєнного стану), ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору), за що передбачено покарання до 15 років або довічне позбавлення волі, з конфіскацію майна.

Ковальова оголосили у розшук. Досудове розслідування триває.

Читайте також: Колаборантка на Харківщині насаджувала російські стандарти освіти - ОГП

Як повідомляв Укрінформ, за інформацією ДБР, Ковальов вивозив з Херсонщини продукти до тимчасово окупованого Криму, завозив звідти паливно-мастильні матеріали для росіян, віддав для розміщення російських військ санаторій у Голій Пристані.