Єрмак пропонує створити ТСК з питань контролю за використанням зброї від партнерів

Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак пропонує народним депутатам створити Тимчасову спеціальну комісії для підготовки і розгляду питань, пов‘язаних із контролем над використанням зброї, отриманої від партнерів.

Про це він повідомив у Телеграмі після зустрічі з президентом Радіо Свобода Джеймі Флаєм, передає Укрінформ.

"Хочу запропонувати народним депутатам розглянути одну важливу ідею. А саме - створення Тимчасової спеціальної комісії, яка займатиметься підготовкою і розглядом питань, пов‘язаних із контролем над використанням зброї, отриманої від наших партнерів… Парламент як законодавчий орган має бути долучений до контролю оборонної допомоги союзників. Наша мета - максимальна прозорість, наскільки це можливо в умовах воєнного стану. Вся отримана західна зброя знаходиться на обліку і відправляється на фронт. Все чітко контролюється і тепер цей процес стане ще більш відкритим. Саме прозорість є кращим рецептом проти російських маніпуляцій і фейків", – зазначив керівник ОП.

Єрмак вважає, що російські спроби розбалансувати міжнародну коаліцію навколо України зазнають нищівного краху. Він наголосив, що питання зброї для Української держави – це пріоритет.

"Ми всі бачимо, як вже змінюють ситуацію на полі бою західні гармати, САУ, HIMARS та інші види озброєнь. Нам потрібно більше зброї для звільнення територій, ми не дамо росіянам перемогти і зробимо все, щоб вигнати їх з нашої землі. Саме тому проросійські наративи будуть розбиті", – додав Єрмак під час спілкування з Флаєм.

Читайте також: Німеччина і Словенія хочуть прискоритися з наданням Україні танків

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого російська федерація розпочала повномасштабну війну проти України. Цивілізовані держави світу підтримують Україну, надаючи, зокрема, оборонну допомогу.