Стефанчук прибув до Швейцарії, щоб обговорити «план Маршалла» для України

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук прибув до міста Лугано (Швейцарія), щоб обговорити План Маршалла для України з європейськими політиками.

Як передає Укрінформ, про це Стефанчук повідомив у Фейсбуці.

“Швейцарія, Лугано. Запускаємо процес відбудови України. Упевнений, це буде велике відновлення завдяки економічній допомозі наших друзів”, - зауважив Голова ВР.

Стефанчук висловив упевненість, що Україна матиме свій План Маршалла, і за цим планом український народ разом з усім світом відбудують все, що зруйнував агресор.

Голова ВР повідомив, що провів 62 зустрічі із європейськими політиками щодо необхідності надання Україні статусу кандидата на членство в Європейському Союзі. “Завтра почнуться зустрічі щодо Плану Маршалла. Не збавлятиму обертів і в цьому напрямку”, - підкреслив Стефанчук.

Читайте також: У Кабміні розповіли, як складали план відновлення України, який представлять у Лугано

Як повідомлялося, 4-5 липня в Лугано відбудеться Конференція з питань відновлення України, де буде презентовано проєкт відповідного плану.

2 липня Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна представить у Швейцарії на спеціальній конференції національний погляд на відбудову.