Європа не стомиться підтримувати Україну до самої перемоги – фон дер Ляйен

Європа стоятиме поруч з Україною стільки, скільки потрібно, і не стомиться, поки Україна не переможе ворога.

Про це заявила президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн у відеозверненні до українського парламенту в п’ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Декілька днів тому, на День Конституції, ви, пане Президенте Зеленський, сказали, що ваша перемога вже недалеко. Безперечно, путінське військо і далі вбиває ваших братів і сестер, вони і далі окуповують вашу землю, крадуть ваше зерно і руйнують ваші міста. Ви обороняєтеся дуже сміливо. Європа стоятиме за Україну стільки, скільки потрібно. Ми не спочиватимемо, поки ви не переможете ворога”, - сказала фон дер Ляйєн.

Вона зазначила, що отримання Україною статусу кандидата на вступ до Європейського Союзу здавалося неймовірним ще п’ять місяців тому.

“Сьогодні ми маємо нагоду відсвяткувати цей історичний момент – перемогу того руху, який розпочався вісім років тому на Майдані. Ви рішуче обрали демократію, життя у правовладді, і цей вибір Україна зробила сама для себе, для власного добра”, - акцентувала голова Єврокомісії.

Читайте також: Посилення підтримки України у протидії росії стало ключовою темою саміту НАТО - ОП

Як повідомлялося, глави держав та урядів Європейського Союзу 23 червня ухвалили рішення щодо надання Україні статусу країни-кандидата на входження до ЄС.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. російські війська знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.