ЄС засудив російську ракетну атаку на Кременчук та інші міста України

Заява

Європейський Союз засудив атаку російських загарбників на Кременчук, в результаті якої загинули десятки мирних людей, та наголосив на тому, що росія понесе відповідальність за власні дії.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у заяві високого представника ЄС Жозепа Борреля, оприлюднені на сайті Європейської служби зовнішніх дій.

«ЄС засуджує російську ракетну атаку на торговельний центр в українському місті Кременчук. Сотні безневинних цивільних людей, за повідомленнями, знаходилися у цьому центрі під час атаки. Наші думки зараз із жертвами та їх родинами», - підкреслюється в заяві.

Як зазначив Боррель, цей ракетний напад став ще одним жахливим актом у серії атак на цивільних людей та цивільну інфраструктуру, що були скоєні збройними силами росії, включаючи нещодавні атаки на цивільні будівлі та цивільну інфраструктуру в Києві та в інших регіонах України.

Читайте також: Макрон назвав абсолютним жахом ракетний удар росіян по Кременчуку

«Обстріли цивільного населення та цивільних об’єктів є дуже небезпечними та абсолютно неприйнятними, вони дорівнюють воєнному злочину. Росія несе повну відповідальність за ці акти агресії, за всі руйнування та втрати життів, що вона спричинила. Вона (росія – ред.) буде притягнута до відповідальності за такі дії», - йдеться у заяві високого представника ЄС.

Читайте також: Міноборони рф визнало ракетний удар по Кременчуку і розказало свою версію пожежі в ТЦ

Як йдеться у документі, ЄС підтверджує повну солідарність з народом України і надалі надаватиме потужну підтримку економічній, військовій, соціальній та фінансовій стійкості України, включаючи направлення гуманітарної допомоги.

Читайте також: Байден відреагував на ракетний удар по Кременчуку: Напад на цивільних у ТРЦ - жорстокий

Як повідомляв Укрінформ, 27 червня дві російські ракети вдарили по Кременчуку. Одна з них влучила по торговельно-розважальному центру. Наразі відомо про більш як 20 загиблих, лікарі надали допомогу 59 постраждалим. У Харкові за добу від ворожих обстрілів загинули дев'ятеро людей, у Лисичанську - вісім.

Фото: ДСНС