Клімкін прогнозує, що росія «дотисне» лукашенка на втілення планів кремля

Колишній міністр закордонних справ Павло Клімкін вважає, що росія має план усунення від влади олександра лукашенка, і це є одним із методів тиску на нього задля втілення певних планів кремля.

Таку думку дипломат висловив у програмі "Міжнародна п’ятниця" на LB.live, передає Укрінформ.

"Я думаю, що в росії точно є плани перезавантажити лукашенка, і він цього дуже боїться. Там є клани, які вже хочуть лукашенка позбутися. А для лукашенка його посада – це єдиний шанс на якусь реінкарнацію, там, на голову парламенту союзної держави чи щось таке. І, думаю, що вони лукашенка дотиснуть, тільки до чого?" – сказав Клімкін.

Читайте також: Україна швидко виконає рекомендації Єврокомісії щодо статусу кандидата - Клімкін

На його думку, окрім провокацій проти України, росія може змусити лукашенка до якихось дій на литовському чи польському кордонах з білоруссю.

"Вже були мігранти. Тепер це можуть бути якісь перестрілки, якийсь прорив – усе що завгодно", – припустив ексміністр.

Він спрогнозував, що лукашенко піде на ці провокації, бо не зможе «так просто «їсти» московські гроші» і далі намагатися маневрувати.

Читайте також: кремль планує підрив будинків у Мозирі, щоб втягнути білорусь у війну проти України – розвідка

«Я думаю, в кремлі його «доженуть» і просто так пропетляти йому не вдасться… Я очікую, що провокації будуть. Чи будуть вони у серпні-вересні чи раніше, залежить від багатьох умов… Тому нам потрібно весь час бути у стані бойової готовності, оскільки ми тепер зрозуміли, що з території білорусі може прийти все що завгодно», - зауважив Клімкін.

Як заявили у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України, сьогоднішні ракетні удари з території білорусі є масштабною провокацією рф з метою подальшого втягнення білорусі у війну проти України.