Захід має допомогти Україні зброєю, щоб завдати путіну поразки на полі бою - Кулеба

Україні потрібна зброя, яка доведе, що Захід справді прагне допомогти нам перемогти у війні з росією, а не лише не програти.

Про це написав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в авторській статті для Foreign Affairs (США) "Якою буде перемога України: бачення Києва", передає Укрінформ.

Глава української дипломатії зауважив, що заклики деяких західних коментаторів до компромісу із москвою, які озвучуються від самого початку, грунтуються на переконанні, що як би добре не воювали українці, вони не зможуть перемогти російську армію.

“Але це уявлення хибне. Україна довела свою здатність перемагати, здобувши важливі перемоги у битвах за Київ, Чернігів, Суми та Харків, змусивши путінський бліцкриг провалитися з тріском. Українці заплатили величезну ціну за ці перемоги, але ми розуміли, що ціна поразки в них була б набагато, набагато вищою”, - зазначив Кулеба.

Він констатував: схибнутий імперіалізм путіна означає, що москва готова воювати далі, попри шокуюче високу ціну для самої росії.

На переконання Кулеби, найефективніший спосіб покласти край путінському експансіонізму - зупинити його просування на сході України, і для досягнення цієї мети потрібно допомогти Україні завдати путіну поразки на полі бою.

У цьому контексті очільник МЗС акцентував, що наші найнагальніші потреби включають сотні ракетних систем залпового вогню та різноманітну артилерію калібру 155 мм. Потрібні також протикорабельні ракети, танки, броньовані машини, протиповітряна оборона та бойова авіація для того, щоб проводити ефективні контратаки.

Читайте також: Компроміс із росією дозволить путіну перекроїти правила глобального порядку - Кулеба

“Іншими словами, нам потрібна зброя, яка доведе, що Захід справді прагне допомогти Україні перемогти, а не лише не програти”, - зауважив міністр.

Як повідомлялося, заступник міністра оборони Ганна Маляр поінформувала, що Україна отримала від західних країн лише 10% від заявленої допомоги.

Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк повідомив, що Україні потрібні 1000 гаубиць калібру 155 мм, 300 РСЗВ, 500 танків, 2000 одиниць бронетехніки,1000 дронів.

Фото: МЗС