Угорщина допомагає українським біженцям, іншу допомогу навряд чи отримаємо – Данілов

Україна повинна бути вдячна Угорщині за допомогу українським біженцям, однак іншої допомоги від цієї країни навряд чи можна очікувати.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявив Секретар РНБО України Олексій Данілов.

"Про Угорщину, я від своїх слів відмовлятися не збираюся (про те, що Угорщина знала про напад Росії на Україну - ред.). І всі події, які були на протязі цього часу, доводять те, що Угорщина - такий собі партнер. Але за те, що вони приймають наших людей, за це ми маємо бути їм вдячними. Бо іншої допомоги від Угорщини ми навряд чи отримаємо. Я сьогодні мав зустріч з віцеспікером парламенту Естонії. Ми мали доволі довгу розмову стосовно майбутнього Європи, в який спосіб вона буде рухатись, куди буде рухатись, як буде розвиватися. Є різні думки з цього приводу. У нас є друзі - це країни Балтії, Польща, Чехія, Велика Британія та інші країни. А є люди, які спостерігають за нашими проблемами, і не поспішають надавати допомогу. Але те, що вони приймають наших біженців, що вони допомагають нам гуманітарними вантажами, іншим, ще раз наголошу – ми за це їм маємо бути вдячні", - сказав Данілов.

Читайте також: Данілов - про затягування з поставками зброї: Треба дякувати за те, що є

Як повідомляв Укрінформ, 3 травня Посольство Угорщини в Україні висловило обурення через заяву секретаря Ради національної безпеки та оборони Олексія Данілова про те, що президент російської федерації володимир путін попередив Угорщину про вторгнення.