НАТО варто посилити політику стримування рф через війну проти України - Стефанчук

Через триваючу війну російської федерації проти України політику стримування НАТО щодо рф варто було б посилити.

Про це Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук заявив під час виступу на пленарному засіданні весняної сесії ПА НАТО, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За словами Стефанчука, Україна очікує від саміту НАТО в Мадриді 28-30 червня, що нова Стратегічна концепція НАТО підкреслить рішучу відданість політиці відкритих дверей та східному флангу, у тому числі в контексті викладення спеціальної політики НАТО щодо країн-кандидатів.

«З огляду на триваючу війну росії проти України, політику стримування Альянсу щодо росії варто було б посилити. Відкрита агресія, політика залякування, терористичні дії – весь цей інструментарій зовнішньої політики росії необхідно осмислити і дати йому належну відсіч. росію потрібно не тільки зупинити й відтіснити з України. Вона має бути позбавлена здатності здійснювати агресію проти будь-якої іншої країни в майбутньому», - наголосив спікер українського парламенту.

Читайте також: Стефанчук: Надання Україні статусу кандидата в ЄС стане частиною мирного врегулювання

Голова ВРУ підкреслив, що демонтаж військової машини кремля – це найкраща інвестиція в безпеку євроатлантичного регіону та всього світу.

24 лютого 2022 року росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, чим продовжила військову агресію, що триває з 2014 року.