Блінкен цього тижня поїде до Європи, де говоритиме про Україну

Державний секретар США Ентоні Блінкен цього тижня здійснить візити до Німеччини й Франції, де візьме участь у міністерських зустрічах НАТО і ЄС з метою обговорення, зокрема, подальшої відповіді на війну рф в Україні, а також економічного процвітання.

Про це повідомили в четвер у Державному департаменті США, передає Укрінформ.

«14 травня держсекретар вирушить до Берліна, щоб узяти участь у неформальній зустрічі глав зовнішньополітичних відомств країн НАТО, де члени Альянсу й партнери обговорять свою єдину відповідь на жорстоку війну росії проти України, а також майбутній саміт лідерів у Мадриді», - йдеться в повідомленні.

Планується, що союзники ухвалять нову стратегічну концепцію НАТО, щоби керувати роботою Альянсу протягом наступного десятиліття.

Читайте також: Кулеба обговорив із Блінкеном нові санкції проти рф та розблокування експорту продовольства

У неділю, 15 травня, держсекретар США вирушить до Парижа для участі в другій міністерській зустрічі у форматі Торговельно-технологічної ради США-ЄС. Відбудеться зустріч із лідерами Європейського Союзу для обговорення підходів у сферах торгівлі, технологій та інновацій з метою досягнення кращих умов для економічного процвітання.

Як повідомляв Укрінформ, 4 травня Держдепартамент США заявив, що глава американської дипломатії Ентоні Блінкен захворів на COVID-19. Однак це не завадило його активним зусиллям на підтримку України – він продовжував проводити телефонні переговори з міжнародними лідерами, а також оприлюднювати заяви з позицією США.