ВР ухвалила закон про роботу приватних виконавців під час воєнного стану

Верховна Рада прийняла закон щодо внесення змін до деяких законів щодо діяльності приватних виконавців на час воєнного стану.

Проєкт №7317 підтримали 318 народних депутатів, повідомляє Укрінформ із посиланням на сайт парламенту.

"Прийняття закону дозволить забезпечити належну організацію діяльності з примусового виконання рішень органами державної виконавчої служби та приватними виконавцями під час дії воєнного стану та сприятиме захисту національних інтересів у зв’язку з військовою агресією російської федерації, забезпеченню законних інтересів юридичних осіб, конституційних прав і свобод людини та громадянина в умовах воєнного стану", - йдеться у пояснювальній записці.

Читайте також: Нафтогаз не змінює ціну на газ для своїх клієнтів у межах річного тарифу «Фіксований»

Законопроєктом передбачається, що кваліфікаційний іспит приватного виконавця проводиться за наявності технічної можливості для його проведення; планові та позапланові перевірки діяльності приватних виконавців у цей період не проводяться. Діяльність приватного виконавця може бути зупинена строком на три місяці на підставі наказу Міністерства юстиції, тощо.

Читайте також: Стефанчук назвав законопроєкти США, спрямовані на придушення рф

Як повідомлялося, Верховна Рада прийняла у другому читанні та в цілому закон про безперебійне виробництво та постачання сільськогосподарської продукції під час воєнного стану.