Кулеба назвав помилкою заборону української символіки на акціях у Берліні

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що німецька влада та поліція зробили помилку, заборонивши українську символіку на пам’ятних заходах 8 і 9 травня.

Як передає Укрінформ, про це глава української дипломатії написав у Твіттері.

«Берлін зробив помилку, заборонивши українську символіку. Глибоко неправильно ставитися до неї так, як і до російської символіки. Відібрати український прапор у мирних протестувальників – це напад на всіх, хто зараз із цим прапором у руках захищає Європу та Німеччину від російської агресії», - зазначив Кулеба.

Як повідомлялося, поліція Берліна з метою уникнення конфліктних ситуацій заборонила використання під час заходів з нагоди 77-ї річниці закінчення Другої світової війни в Європі 8-9 травня символіки, зокрема й української. Посол України Андрій Мельник закликав переглянути рішення, але воно залишилося в силі.

Читайте також: Кулеба закликав світ підтримати створення Трибуналу для воєнних злочинців рф

У Берліні 8 травня відбулася церемонія покладання вінків до Меморіалу радянської війни в Тіргартені, у ній узяв участь посол України Андрій Мельник.

Коли під час церемонії група активістів розгорнула біля монумента великий прапор України з багатьма написами, поліція зажадала згорнути полотнище. Один з організаторів акції Олександр Снідалов зазначив, що під цим прапором борються наші воїни за свободу України. Зрештою поліцейські самі взялися згортати полотнище.