Завтра до України прибуде делегація політиків Молдови

У середу, 4 травня, до України з візитом прибуде делегація політиків Республіки Молдова.

Про це перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко повідомив під час брифінгу в медіацентрі Україна - Укрінформ.

«Завтра (4 травня – ред.), наскільки я розумію, у нас делегація Молдови буде в гостях. Я поки що не знаю деталей, але така інформація є. Будуть ще парламентарії. Здається, цього тижня у нас кілька делегацій ще планувалося. Є такий нюанс, що деякі делегації з міркувань безпеки не відкривають інформацію щодо своїх візитів», - сказав перший віцеспікер.

Читайте також: Придністров'я не є великою загрозою для України - розвідка

Окрім того, Корнієнко поінформував, що кілька груп українських політиків вирушають із візитами до різних країн. За його словами, метою цих поїздок є робота щодо тимчасово переміщених українців, а також співпраця з урядами, парламентами.

Нагадаємо, останніми днями у Молдові днями загострилася ситуація через обстріл будівлі «МДБ» у Тірасполі та підрив радіотрансляційних веж у селищі Маяк, які ретранслювали російські радіостанції. У непідконтрольному владі Молдови Придністров’ї почалася інформаційна кампанія зі звинуваченнями на адресу України та вкидами російської пропаганди. Президент Молдови Мая Санду наголосила, що країна не має сьогодні боєздатної армії та дотримується нейтрального статусу. На її думку, Молдова не може відмовитися від постачання російського газу. 

Читайте також: Україна разом з Молдовою і ЄС намагатиметься стримати ескалацію у Придністров’ї – Кулеба

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну.

Україну підтримує весь цивілізований світ. У межах демонстрації солідарності та підтримки світові політики відвідують Україну, зокрема столицю – Київ.