рф хотіла поставити на чолі маріонеткового уряду людей «у великих погонах» – Данілов

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов вважає, що на посаду маріонеткового уряду, який росіяни планували утворити в Києві після захоплення, готували людей “ у великих погонах”, а не Віктора Медведчука чи Віктора Януковича.

Таку думку він озвучив в інтерв’ю ВВС. Україна, передає Укрінформ.

Так, на запитання журналіста, чи є розуміння, хто мав очолити маріонетковий уряд, який мали утворити в Києві росіяни в разі, якби їхній план спрацював, Данілов відповів: ”Скажімо так, я розумію, кого вони готували на цю посаду. І це не Медведчук і не Янукович”.

На уточнення, чи не ідеться про Євгена Мураєва або Олега Царьова, він відповів: “Смішно” та “Ще смішніше”.

Конкретні прізвища Данілов так і не назвав, посилаючись на те, що не може цього зробити.

“Єдине, що я можу сказати, що це люди в погонах. У великих погонах”, - сказав він.

На уточнення, чи це українці, відповів: “Росіяни нами ніколи правити не могли, це неможливо. Це моє припущення, що це люди у великих погонах. І на посаду прем'єр-міністра, і на посаду керівника держави”.

Читайте також: росія планувала вторгнення в Україну на 22 лютого, а не 24 – Данілов

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок широкомасштабного вторгнення в Україну. російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. В Україні оголошено воєнний стан.

На боротьбу із загарбниками піднявся весь народ України, ЗСУ та Сили територіальної оборони зупинили наступ ворога та завдають йому великих втрат.