Кулеба каже, що ЄС почув деякі запити Києва стосовно пʼятого пакета санкцій

Відео

Європейський Союз почув деякі запити Києва щодо пʼятого пакета санкцій проти рф, зокрема стосовно закриття портів і заборони імпорту російського вугілля.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час включення у Твіттері, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Звичайно, ми детально вивчимо фінальний документ, але з публічних заяв, які ми сьогодні почули, я можу підсумувати, що п’ятий пакет набагато кращий за те, що було три дні тому. Деякі з наших запитів почули, як-от закриття портів ЄС чи заборона імпорту російського вугілля до ЄС. Ми це цінуємо», - сказав глава МЗС.

Водночас, на його думку, зробити можна було набагато більше, враховуючи рівень російських злочинів і тривалої агресії проти України, тому Київ продовжить працювати з країнами ЄС і Єврокомісією задля посилення тиску на рф.

«Єдине, про що я щиро шкодую, - аби було прийнято потужний пакет санкцій у Євросоюзі, сотні українців мають загинути від тортур, зґвалтувань і вбивств», - зазначив міністр.

Він закликав країни ЄС, «які завжди сидять і чекають на момент, коли для них буде неможливо ухилятися від потужніших санкцій проти росії», подумати про людські життя, які вони можуть врятувати.

Читайте також: Ембарго на російські нафту та газ допоможе запобігти «новим Бучам» - Кулеба

На переконання Кулеби, що сильнішими будуть санкції, то швидше російська агресія проти України закінчиться і більше людських життів буде збережено.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн під час виступу у Європарламенті повідомила про особливості пропозицій ЄК щодо п’ятого пакетау санкцій проти російської федерації.