Країни Балтії закликають до політичної ізоляції Росії та допомоги Україні

Країни Балтії засудили дії РФ та закликають до найрішучіших санкцій, політичної ізоляції Росії та допомоги Україні.

Про це йдеться в спільній заяві МЗС країн Балтії, оприлюдненій у Твіттері.

«Ми найрішучішим чином засуджуємо розгортання широкомасштабної агресії проти незалежної, мирної і демократичної України. Цей акт агресії є неприйнятним, це кричуще порушення міжнародного права, всіх міжнародних норм та злочин проти Українського народу, що ми засуджуємо», - йдеться в заяві.

Країни закликали міжнародну спільноту до найрішучіших дій.

«Застосувати найпотужніші санкції щодо Росії, включаючи її відключення від SWIFT, ізолювати її політично та бути твердими у підтримці суверенітету, територіальної цілісності та незалежності України», - йдеться в заяві.

Також вказується у необхідності негайного постачання зброї Україні, надання військової, фінансової та гуманітарної допомоги.

«В цей важкий момент ми спільно стоїмо з народом України. Дорогі українські друзі, ми у вашій історичній столиці Києві, ми підтримуємо і робимо все можливе, щоб агресор заплатив найвищу можливу ціну. Слава Україні!», - йдеться в тексті.

Читайте також: Рада затвердила указ Президента про введення воєнного стану на території всієї України

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба позначив п’ять першочергових дій у зв’язку з нападом Російської Федерації на Україну.