Зеленський – про вступ до ЄС та НАТО: Нам кажуть – двері відкриті, але поки вхід заборонений

Президент Володимир Зеленський вважає, що Україні необхідно надати перспективу вступу до ЄС та НАТО, і це буде реальною допомогою.

Про це він заявив на Мюнхенській безпековій конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Завтра в Україні День героїв Небесної сотні. 8 років тому українці зробили свій вибір, багато хто віддав за нього життя. Невже через 8 років після цього Україна має постійно закликати до визнання європейської перспективи? З 2014 року РФ переконує, що ми обрали помилковий шлях, що у Європі нас ніхто не чекає. Хіба не Європа має постійно говорити і доводити діями, що це неправда? Хіба не Європа має сьогодні сказати: наші громадяни позитивно ставляться до вступу України в Союз? Чому ми уникаємо цього питання? Хіба Україна не заслуговує на прямі чесні відповіді?" - наголосив Зеленський.

Читайте також: Зеленський подякував Болгарії за підтримку європерспективи України

За його словами, це ж стосується і НАТО. "Нам кажуть - двері відкриті. Але поки що - стороннім вхід заборонено. Якщо не всі члени Альянсу хочуть нас бачити або всі члени Альянсу не хочуть нас бачити – скажіть чесно. Відкриті двері - це добре, але нам потрібні відкриті відповіді, а не роками не закриті питання. Хіба право на правду не входить до наших розширених можливостей? Найкращий час для неї – найближчий саміт у Мадриді", - наголосив Президент.

Як повідомлялось, наступний саміт НАТО відбудеться у Мадриді 29-30 червня.