«Білорусі головне не вийти на самих себе» – прикордонники відповіли на заяви про «дрон з України»

Провокацією назвали заяву Білорусі про нібито порушення кордону "шпигунським" безпілотником з України в Державній прикордонній службі. 

Про це сказав кореспонденту Укрінформу речник ДПСУ Андрій Демченко.

"Це ніщо інше як чергова провокація Білорусі. Ми добре пам’ятаємо про контрабанду зброї з України, яку в РБ доставляли "тоннами". І це відбувалося, за словами Лукашенка, з регулярною періодичністю. Далі був "наглухо закритий" кордон. Тепер вони вигадали міфічні "безпілотники", - зазначив речник.

Він зауважив, що нещодавно білоруська сторона надіслала лист, у якому зазначала про фіксацію за 500 метрів від кордону з Україною над територією РБ безпілотного літального апарату, і що ними вживається заходів щодо встановлення приналежності БПЛА. В офіційному листі прикордонники РБ не зазначали про незаконний перетин кордону чи можливу приналежність літального апарату.

Читайте також: У МЗС назвали провокацією заяву Білорусі про «безпілотник з України»

У відповідь прикордонники України наголосили, що в зазначений суміжною стороною час та на вказаному напрямку БПЛА не використовувалися. "Проте Білорусі тут головне не вийти на самих себе. Адже варто враховувати про спільні військові навчання РБ з РФ, які анонсувалися і проходять на території Білорусі. Може вони своїх же спостерігали", - сказав Демченко.

Як повідомлялося, Білорусь заявила про нібито порушення свого кордону українським безпілотником та викликала до МЗС посла України. Заяву білоруського МЗС наводить державне інформагентство "Белта"".