Зеленський вважає, що зустріч радників «Норманді» була конструктивною

Президент Володимир Зеленський позитивно оцінює факт зустрічі радників лідерів країн Нормандського формату, її конструктивний характер, а також намір продовжити змістовні переговори за два тижні в Берліні.

Про це повідомляє пресслужба глави держави, передає Укрінформ.

«Для нашої держави перший пріоритет на сьогодні – це досягнення стабільної та безумовної тиші на Донбасі. Режим припинення вогню має бути гарантований, надійний, і саме на цій основі можуть бути зроблені наступні кроки», – наголосив Президент.

В ОП нагадали, що переговори радників у Парижі тривали понад вісім годин, й запевнили, що були змістовними й такими, що дають змогу окреслити можливість досягнення рішень, необхідних для миру.

В Офісі глави держави відзначили, що під час зустрічі політичних радників у Парижі були детально обговорені наявні розбіжності сторін у трактуванні Мінських домовленостей. Також було зазначено, що дотримання режиму припинення вогню не має залежати від будь-яких розбіжностей у трактуваннях.

Читайте також: Режим «тиші» на сході України може стати основою для прогресу за іншими напрямками – ОП

«Обов'язковим елементом руху до чесного й стабільного миру для Донбасу через виконання Мінських домовленостей вважаємо активізацію роботи Нормандського формату і на рівні лідерів відповідних країн з організацією їхньої зустрічі найближчим часом», - додали в ОП.

Читайте також: Радники Нормандського формату мають зустрітися за два тижні у Берліні - Єрмак

Як повідомляв Укрінформ, 26 січня у Парижі відбулася зустріч політичних радників лідерів країн Нормандського формату - України, Франції, Німеччини та Росії. За її результатами, керівник ОП Андрій Єрмак поінформував, що всі сторони узгодили фінальне комюніке й підтримали сталий режим припинення вогню на сході України.

Фото: ОП