У ЄС планують завершити рекомендації щодо Угоди про асоціацію з Україною до наступного саміту

У Єврокомісії схвалюють спільні зусилля з Україною щодо впровадження Угоди про асоціацію та розраховують завершити впорядкування своїх рекомендацій до Угоди до наступного саміту «Україна-ЄС», який має відбутися в Брюсселі в 2022 році.

Як передає Укрінформ, про це на засіданні Комісії з питань координації виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС сказав Єврокомісар з питань розширення і сусідства Олівер Варгеї.

«Мені також приємно, що ми обидвоє (ЄС та Україна – ред.) просунулися в нашій роботі щодо спільного перегляду досягнень щодо Угоди про асоціацію, зокрема, відома стаття 481. Це має дати нам змогу давати рекомендації щодо майбутньої імплементації, і ми віддані завершити роботу щодо цього протягом цьогорічного саміту з Україною», - сказав він.

Він додав, що Євросоюз водночас вивчає шляхи щодо поглиблення секторальної співпраці з Україною.

Читайте також: В ЄС визначили три напрямки виходу з безпекової кризи навколо України

Зокрема, Варгеї вказав цифрову сферу, «де Україна має можливості виграти від взаємодії із зовнішнім ринком, забезпечивши законодавство у відповідності з європейським».

«Ще одна сфера, де ми досягнули прогресу – це зелена угода. Ми почали діалог, і я готовий підтримати вас на шляху щодо переходу до зеленої енергетики», - зазначив єврокомісар.

Як повідомлялося, Єврокомісар з питань розширення та сусідства Олівер Варгеї під час візиту до Києва заявив, що ЄС мобілізує до 6,5 мільярдів євро інвестицій для підтримки економіки України.