Ткаченко розкритикував російський проєкт «закону про скрепи»

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко назвав проєкт указу міністерства культури РФ про збереження традиційних духовно-моральних цінностей "законом про скрепи".

Як передає Укрінформ, про це Ткаченко написав у Телеграмі.

"Почитав щось на кшталт проєкту указу президента РФ, підготовлений тамтешнім мінкультом. Називається він «Основи державної політики щодо збереження та зміцнення традиційних російських духовно-моральних цінностей». Я б його назвав простіше: «Закон про скрепи». Присвячений «документ» скоріше не тому, як розвивати духовно-моральні цінності росіян, а тим, хто, на думку Кремля, заважає це робити. Мабуть, навіть не читаючи, ви одразу вгадаєте, хто є джерелом загроз. Це екстремістські організації (нагадаю, «Правий сектор» в РФ також визнаний екстремістським) та американська «воєнщина» разом із союзниками (читай, НАТО, та всі, хто йому симпатизує)", - написав Ткаченко.

Він зазначив, що ще одним "джерелом загрози традиційним цінностям" є дії транснаціональних корпорацій. "Тобто, росіяни мають відмовитись від айфонів, програмного забезпечення Microsoft, звісно ж від Лексусів і Мерседесів, пересівши на Жигулі, не літати на Боїнгах. Навіть реформи в сфері освіти, науки, культури та інформдіяльності рекомендується проводити «з урахуванням традицій». «Скрепи» скрєпєнєют, а їх країна перетворюється на тотальне задзеркалля", - додав Ткаченко.

Читайте також: Відгук українських істориків на пропагандистську «статтю» Путіна: Вона світоглядна, але не історична і не наукова

Як повідомлялося, раніше міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявляв, що найбільшу небезпеку наразі становлять не російські війська поблизу кордону, а фейкові інформаційні повідомлення та провокації.