Потураєв оцінив шанси на ухвалення законопроєкту про Державний інформаційний концерн

Ексклюзив

Голова Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв вважає, що шанси ухвалення законопроєкту про створення Державного інформаційного концерну теле- і радіомовлення у чинній редакції невисокі.

Таку думку він висловив у коментарі кореспонденту Укрінформу.

“У наявній редакції я оцінюю шанси ухвалення законопроєкту, як невисокі”, - заявив керівник профільного комітету.

Як повідомляв Укрінформ, народний депутат із парламентської фракції "Слуга народу" Олег Дунда 15 грудня зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт №6430 “Про створення Державного інформаційного концерну телебачення і радіомовлення України”, який має стати замовником національного інформаційного продукту.

Читайте також: Потураєв пропонує позбавляти акредитації парламентських кореспондентів, які рік не ходили у Раду

За словами самого Дунди, на базі інформаційного концерну пропонується створити Національну експертну раду, яка висуватиме вимоги до національного контенту. До складу експертної ради входитимуть заслужені діячі культури й мистецтва України. Вони висуватимуть вимоги до національного контенту. При цьому держава не буде виробником інформаційного контенту, а лише замовником.

Читайте також: Законопроєкти про колаборантів потребують доопрацювання - Верещук

Громадські організації у сфері медіа та захисту свободи слова виступили проти відповідного проєкту і закликали Дунду відкликати його.