Фіналіст конкурсу на керівника САП Синюк оскаржить результат відбору

Ексклюзив

Фіналіст конкурсу на керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури прокурор Офісу генпрокурора Андрій Синюк оскаржить результат відбору.

Про це він повідомив у коментарі Укрінформу.

“Я вважаю, що мені були невірно виставлені бали за практичне завдання. Я думаю, що це є підставою для оскарження рішення комісії. Також впродовж конкурсу були інші порушення”, - сказав він.

Синюк додав, що поки не направив позовної заяви до суду, але планує це зробити.

Як повідомляв Укрінформ, 21 грудня Комісія з обрання керівництва САП за результатом конкурсу оголосила рейтинг кандидатів на посаду очільника відомства і його заступника, а також керівника п’ятого відділу.

Відповідно до рейтингу, серед кандидатів на посаду керівника САП детектив Національного антикорупційного бюро Олександр Клименко набрав 246 балів, а прокурор Офісу Генпрокурора Андрій Синюк - 229 балів.

Рейтинг на посаду керівника 5-го відділу САП очолив Сергій Савицький з 240 балами.

Водночас члени комісії не змогли офіційно затвердити цей результат і оголосити переможців, оскільки п'ятеро з них не дали за це свої голоси.

Голова комісії Катерина Коваль повідомила, що перед початком оголошення офіційних результатів конкурсу потрібно дочекатися від Офісу генпрокурора результатів люстраційної перевірки кандидатів, а також відомостей щодо їх допуску до держтаємниці.