Посли G7 розчаровані, що комісія не назвала переможця конкурсу на посаду керівника САП

Посли країн G7 висловили розчарування відмовою членів комісії з обрання керівника Спеціалізованого антикорупційного прокурора визначити переможця у конкурсі.

Як передає Укрінформ, про це посли повідомили у Твіттері.

"Посли G7 розчаровані відмовою призначених ВР членів відбіркової комісії Спеціалізованого антикорупційного прокурора визначити переможцем кандидата, що набрав найбільше балів. Ця подальша затримка є невиправданою та суперечить зобов’язанням України щодо призначення постійного керівника", - ідеться у повідомленні.

Посли також закликали відбіркову комісію якнайшвидше зібратися, щоб завершити процес.

"Спеціалізована антикорупційна прокуратура, як і всі незалежні антикорупційні інституції, потребує зміцнення для забезпечення верховенства права та ефективної боротьби з корупцією", - наголосили посли.

Як повідомляв Укрінформ, 21 грудня комісія з обрання керівництва Спеціалізованої антикорупційної прокуратури за результатом конкурсу оголосила рейтинг кандидатів на посади очільника відомства і його заступника. Серед кандидатів на посаду керівника САП детектив Національного антикорупційного бюро Олександр Клименко набрав 246 балів, а прокурор Офісу генпрокурора Андрій Синюк — 229 балів.

Водночас 20 грудня Окружний адмінсуд столиці ухвалив рішення, що блокує конкурс із обрання керівника САП.