Зеленський сподівається, що Рада вирішить колізію щодо підписання закону про олігархів

Президент Володимир Зеленський сподівається, що Верховна Рада швидко, упродовж двох тижнів вирішить юридичну колізії щодо підписання закону про олігархів і передасть на підпис йому.

Про це він заявив в інтерв’ю телеканалу ICTV, повідомляє Укрінформ.

«Її (колізію – ред.) вирішать у Верховній Раді України згідно з чинним законодавством і регламентом. Дуже швидко це буде зроблено, упродовж двох тижнів», - сказав глава держави.

Зеленський наголосив, що цього законопроєкту ще недостатньо, потрібно буде ще проводити подальшу законотворчу роботу в напрямку деолігархізації, однак наголосив, що саме вказаний закон є рамковим і основним.

Читайте також: Зеленський заявив, що Венеційська комісія отримає закон про олігархів після його підпису

Як повідомляв Укрінформ, 23 вересня 2021 року Верховна Рада ухвалила закон про деолігархізацію, ініційований Президентом України Володимиром Зеленським.

У парламенті зареєстровано 12 проєктів постанов про скасування рішення Верховної Ради від 23 вересня про ухвалення відповідного законодавчого акту.

Народні депутати на пленарному засіданні в четвер, 7 жовтня, відкликали Дмитра Разумкова з посади Голови Верховної Ради. 8 жовтня парламентарії призначили колишнього першого заступника Голови ВР Руслана Стефанчука на посаду Голови ВР.

Водночас чинний спікер Стефанчук наголосив, що не бачить у Регламенті ВР статті, яка визначає, що закон має підписувати виключно чинний на момент розгляду та ухвалення спікер.