Рада голосуватиме за відкликання Разумкова з посади спікера 7 жовтня

Народні депутати підтримали ініціативу внесення до порядку денного шостої сесії Верховної Ради питання відкликання Дмитра Разумкова з посади спікера українського парламенту.

За відповідне рішення, яке передбачає розгляд питання відкликання Разумкова з посади Голови ВР у четвер, 7 жовтня, проголосували 246 парламентаріїв, передає кореспондент Укрінформу.

"Згідно з Регламентом Верховної Ради України, буде включатися в порядок денний питання, пов’язане фактично зі стартом процедури відкликання Голови Верховної Ради з посади", – поінформував перед розглядом відповідного питання Разумков.

Під час розгляду відповідного питання на засіданні головував перший заступник Голови ВР Руслан Стефанчук.

Читайте також: У «Слузі народу» вважають, що за відставку Разумкова буде понад 240 голосів

Як повідомляв Укрінформ, народні депутати з фракції "Слуга народу" 2 жовтня зібрали необхідні 150 підписів для ініціювання відкликання з посади Голови Верховної Ради Дмитра Разумкова. Це відбулося в межах дводенного виїзного засідання фракції "СН" у Трускавці. За інформацією речниці фракції "СН" Юлії Палійчук, під колективною ініціативою народних депутатів щодо відкликання Разумкова з посади спікера парламенту було зібрано 197 підписів.

4 жовтня за поданням голови парламентської фракції "Слуга народу" Давида Арахамії запущено процедуру відкликання Дмитра Разумкова з посади Голови Верховної Ради.

Народні депутати під час пленарного засідання 5 жовтня відсторонили Голову Верховної Ради Дмитра Разумкова від ведення пленарних засідань парламенту упродовж двох днів. Відповідне рішення підтримали 240 народних депутатів.