Законопроєкт про перехідний період: у ТКГ сказали, коли буде висновок Венеційської комісії

Експерти Венеційскої комісії відвідали Київ для вивчення положень законопроєкту про "Про основи державної політики перехідного періоду".

Про це повідомив голова комітету Верховної Ради з питань правової політики і представник України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи Андрій Костін в інтерв’ю "Інтерфакс- Україна", передає Укрінформ.

"Експерти Венеційської комісії минулого тижня перебували з візитом в Україні. 15-16 жовтня - на наступному засіданні Венеційської комісії - буде підготовлено експертний висновок щодо цього законопроєкту (про перехідний період - ред.)", - сказав Костін.

Читайте також: Закон про олігархів повторно направлять до Венеційської комісії – Разумков

За його словами, розгляд законопроєкту в першому читанні, найімовірніше, відбудеться вже після отримання висновків Венеційської комісії.

Він також зазначив, що цей законопроєкт жодним чином не суперечить Закону "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей".

Читайте також: У ТКГ роз’яснили, чому законопроєкт про перехідний період не суперечить Мінським угодам

Як повідомлялося, 4 серпня 2021 року Кабінет Міністрів схвалив законопроєкт "Про основи державної політики перехідного періоду". Його розроблено на виконання указу Президента від 2 червня 2021 року, яким введено в дію рішення Ради національної безпеки та оборони.

Законопроєкт скеровано до Венеційської комісії для отримання експертного висновку.