Разумков відкрив засідання ВР

Фото

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков відкрив пленарне засідання парламенту в середу, 8 вересня.

У сесійній залі зареєструвалося 213 народних депутатів, передає кореспондент Укрінформу.

"Пленарне засідання Верховної Ради України оголошую відкритим", - сказав Разумков.

Пленарне засідання Верховної Ради України / Фото: Тарасов Володимир

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада на пленарному засіданні 8 вересня планує розглянути у другому читанні законопроєкти №3636 "Про віртуальні активи" та №5154 щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження добровільного декларування фізичними особами.

Народні депутати також мають намір розглянути в першому читанні проєкти законів №5091 "Про гарантування речових прав на об'єкти нерухомого майна, які будуть споруджені в майбутньому", №5002 "Про внесення змін до Закону України "Про бібліотеки і бібліотечну справу", №5464 "Про внесення змін до Закону України "Про альтернативні види палива" щодо розвитку виробництва біометану", №5454 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо перебігу строків звернення за отриманням адміністративних та інших послуг під час дії карантину".

Читайте також: Разумков назвав п‘ять ключових завдань нової сесії Ради

Також у повторному першому читанні ВР планує розглянути законопроєкт №5202-Д "Про організації водокористувачів та стимулювання гідротехнічної меліорації земель".

Одразу після чергового пленарного засідання відбудеться позачергове. Його порядок денний передбачає розгляд одного питання – проєкту постанови №5380 "Про Звернення Верховної Ради України до Конгресу Сполучених Штатів Америки щодо надання Україні двостороннього статусу основного союзника Сполучених Штатів Америки поза НАТО (MNNA)".