Зеленський увів у дію рішення РНБО про кібероборону держави

Президент Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 14 травня "Про невідкладні заходи з кібероборони держави".

Як передає Укрінформ, відповідний указ опублікований на сайті глави держави.

Згідно з документом, указ набирає чинності з дня його опублікування.

Контроль за виконанням рішення РНБО покладено на секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олексія Данілова.

Згідно з рішенням РНБО, уряду доручено:

“Невідкладно з метою створення у системі Міністерства оборони України кібервійськ та набуття ними відповідних спроможностей здійснити розрахунки потреб щодо: обсягу матеріально-технічних та фінансових ресурсів, необхідних для створення та забезпечення належного функціонування кібервійськ; комплектування особового складу кібервійськ з урахуванням оптимального співвідношення військовослужбовців, працівників Міністерства оборони України, а також зарахованих у запас, резервістів та інших категорій осіб", - ідеться у документі.

Читайте також: Деркач, Пушилін та інші: Президент увів у дію рішення РНБО про санкції

Крім того, за результатами розрахунків у двомісячний строк розробити та внести на розгляд Верховної Ради України законопроєкт щодо створення та функціонування у системі Міністерства оборони України кібервійськ.

Як повідомляв Укрінформ, 14 травня на засіданні РНБО ухвалила Стратегію розвитку кібербезпеки на наступні п'ять років.