РФ використовуватиме Nord Stream 2 для шантажу України - МЗС Польщі

Очільник польської дипломатії Збіґнєв Рау заявив, що Москва буде використовувати газопровід «Північний потік-2» як інструмент політичного шантажу проти України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Польське радіо.

«Росія сигналізує про те, що вона буде використовувати газопровід «Північний потік-2» як інструмент політичного шантажу проти України та Центральної Європи», – сказав Рау.

За його словами, цей газопровід є інструментом російської диверсії.

«Протягом 18 років усі польські уряди дотримувалися думки, що Північний потік – це інструмент російської диверсії, покликаний зламати єдність Заходу, Європейського Союзу та НАТО», – додав глава польської дипломатії.

Раніше стало відомо, що польська державна нафтогазова компанія PGNiG подала до Федерального мережевого агентства Німеччини заявку на участь в процедурі сертифікації оператора газопроводу «Північний потік-2» компанії Nord Stream 2 AG.

Читайте також: На противагу "всепропальцям" фронт протидії Північному потоку-2 шириться

Як повідомлялося, «Північний потік-2» – це російський газопровід, який будується в обхід України. Його прокладають дном Балтійського моря з Росії до Німеччини. Єдиним акціонером проєкту є ВАТ «Газпром».

Нещодавно Німеччина та США досягли угоди, згідно з якою Америка не чинитиме опір добудові труби, а Німеччина зобов’язується вжити санкцій у разі агресії Росії проти України, а також допомогти Україні в енергетичній трансформації.

Фото: dpa