Переважна більшість «слуг» підтримає відставку Авакова - депутат

Переважна більшість членів фракції "Слуга народу" підтримає відставку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Про це журналістам у Верховній Раді сказав член Комітету ВР з питань правоохоронної діяльності, народний депутат від фракції "Слуга народу" Олександр Бакумов, передає кореспондент Укрінформу.

"Я думаю, що фракція буде одностайною в цьому питанні, і переважна більшість, думаю, майже вся фракція, підтримає відставку міністра внутрішніх справ", - сказав Бакумов.

Як повідомляв Укрінформ, Арсен Аваков подав заяву про відставку з посади міністра внутрішніх справ.

Народні депутати від "Слуги народу" обговорили питання звільнення Авакова на засіданні фракції у вівторок, 13 липня. На засіданні політсили були присутні Президент Володимир Зеленський, керівник Офісу Президента Андрій Єрмак та Прем‘єр-міністр Денис Шмигаль.

Читайте також: Написати заяву про звільнення Авакову запропонував Президент – Верещук

За результатами засідання стало відомо, що головним кандидатом на посаду голови МВС є чинний голова Комітету ВР з питань правоохоронної діяльності Денис Монастирський. Він повідомив, що зголосився на пропозицію Президента очолити Міністерство внутрішніх справ України.

Голосування за відставку міністра внутрішніх справ Авакова відбудеться у четвер, 15 липня, а призначення кандидата на посаду нового міністра Дениса Монастирського - у п'ятницю, 16 липня.

Читайте також: Чим запам'яталися «роки Авакова»

Поточна п’ята сесія парламенту розпочалася 2 лютого 2021 року, а закінчиться - 23 липня 2021 року.

Фото: Олександра Клименка