Шмигаль анонсував скорочення 10% посад держслужбовців до кінця року

Кількість посад державних службовців зменшиться на 10% у другому півріччі цього року в рамках скорочення надлишкових та реформи державного управління.

Як передає Укрінформ, про це Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив у Телеграмі.

"Протягом останніх 4-х років держорганами утримуються в середньому 39 тисяч вакансій, що становить 17,7% від загальної кількості держслужбовців. Це призводить до збільшення виплат надбавок за часто суб'єктивним та неефективним принципом. Вже у другому півріччі цього року гранична чисельність держслужбовців має зменшитись на 10%", - написав він.

Шмигаль наголосив, що уряд робить важливі кроки для успішного завершення реформи державного управління, яка дасть змогу усунути наявні проблеми, покращити ефективність та підняти престиж посади держслужбовця.

Читайте також: У Кабміні хочуть по-новому нараховувати зарплати на держслужбі

Крім того, Шмигаль поінформував, що цього року запроваджують пілотний проєкт щодо системи оплати праці держслужбовців на основі класифікації посад і це обговорили на нараді з міністром Кабінету Міністрів Олегом Немчіновим, заступником Мінфіну Романом Єрмоличевим і головою Нацагентства з питань держслужби Наталією Алюшиною.

Він пояснив, що спочатку у проєкті візьмуть участь працівники Секретаріату Кабміну, Мінфін, Мінцифри й Нацагентства з питань державної служби. Надалі планують розширити проєкт на всі відомства.

Читайте також: Іспит з української для держслужбовців складатиметься з двох блоків

Як повідомляв Укрінформ, голова Національного агентства з питань державної служби (НАДС) Наталія Алюшина заявляла, що пілотний проєкт з реформування оплати праці державних службовців триватиме в Україні два роки. Голова НАДС зауважила, що нову модель оплати праці розроблено відповідно до рекомендацій європейської програми SIGMA.