«Слуги народу» на засіданні обговорять кандидатуру Галущенка на посаду міністра енергетики

Народні депутати від "Слуги народу" на засіданні фракції у четвер серед іншого обговорять кандидатуру на посаду міністра енергетики Германа Галущенка.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у повідомленні пресслужби партії "СН".

"На порядку денному – обговорення кандидатури на посаду міністра енергетики Германа Галущенка, законопроєкти, які Верховна Рада планує розглянути наступного тижня, а також заслуховування інформації від Євгена Шевченка і Миколи Тищенка", - зазначається у повідомленні.

Уточнюється, що засідання відбудеться у четвер, 22 квітня, о 19:00 в онлайн-режимі у ZOOM.

"Зокрема, фракція вимагає від Євгена Шевченка пояснень щодо його зустрічі з Олександром Лукашенком. Зазначимо, що депутат не був делегований «Слугою Народу», Міністерством закордонних справ чи Офісом Президента України на проведення будь-яких перемовин з офіційними особами Білорусі. Також депутати обговорять ситуацію щодо прецеденту навколо святкування дня народження дружини Миколи Тищенка", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, раніше деякі ЗМІ написали, що в.о. міністра енергетики Вітренко написав заяву про звільнення.

Читайте також: У «Слузі народу» відреагували на зустріч депутата Шевченка з Лукашенком

Після цього Вітренко заявив, що продовжує виконувати обов‘язки міністра енергетики, а чутки про нарікання з боку уряду, Офісу Президента, міжнародних партнерів на роботу Міністерства енергетики під його головуванням мають маніпулятивний характер.

Кабмін 21 грудня 2020 року призначив колишнього виконавчого директора Нафтогазу Вітренка в.о. міністра енергетики.

У Верховній Раді двічі голосували за призначення Вітренка на посаду першого віцепрем'єр-міністра - міністра енергетики, однак жодного разу рішення не отримало необхідної кількості голосів депутатів.