Стримати Росію від агресії можуть нові санкції та військова підтримка України – Кулеба

Міжнародні партнери можуть стримати Росію від посилення збройної агресії проти України шляхом накладання нових санкцій і посилення обороноздатності нашої країни.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на спільному брифінгу з балтійськими колегами за підсумками переговорів у Києві.

«Що можна зробити (для стримування Росії - ред.)? Багато що, починаючи від чітких заяв і меседжів про те, що Україна є частиною західного світу, і західні партнери не залишать її саму, і до накладання нових економічних санкцій на Росію у разі загострення нею ситуації, надання Україні достатньої підтримки, щоб підвищити нашу обороноздатність», - сказав Кулеба.

Він додав, що кожна європейська країна може на двосторонньому рівні переконати Росію в необхідності деескалації ситуації.

Читайте також: Агресія Росії: Україна й Естонія домовилися про спільні дії в ООН та ОБСЄ

«Наше завдання полягає в тому, щоб донести до Росії потенційні наслідки її дій і демотивувати від подальшого загострення ситуації», - акцентував очільник МЗС.

Як повідомлялося, глави МЗС Естонії, Латвії та Литви 15 квітня перебувають в Україні зі спільним робочим візитом на запрошення міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби, щоб продемонструвати солідарність з Україною на тлі дестабілізаційних дій Російської Федерації.

Росія продовжує нагромаджувати ударні військові підрозділи поблизу кордонів України, при цьому в російських ЗМІ розгорнута інформаційна кампанія брехні та провокацій із дискредитації України та виправдання військового втручання Росії під приводом «захисту російськомовного населення».